Poporul isi concediaza avocatul!

Poporul isi concediaza avocatul!

127.000+ au semnat până Duminică seara, petiţia online care cere demisia lui Victor Ciorbea. Petiţia a fost iniţiată în urma deciziei Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, de a ataca la Curtea Constituțională Legea Legea 90/2001, cea care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea, condamnat penal cu suspendare în Dosarul Referendumului, să conducă un viitor Guvern. Acum, cu toate aceste semnături strânse, iniţiatorii cheamă semnatarii la mobilizare, pentru ca împreună sa depună aceste semnături la biroul Avocatului Poporului. Mesajul celor de la De-clic, mai jos:

Știu că mulți dintre noi semnăm petiții online și mai apoi ne întrebăm dacă ele au vreun efect. Ei bine, totul depinde de noi. Victor Ciorbea poate pretinde că nu știe de semnăturile noastre. Așa că hai să-i batem la ușa biroului și să i le înmânăm. În felul acesta, domnul Ciorbea va fi nevoit să reacționeze.

Ne întâlnim marți, 10 ianuarie, la Instituția Avocatul Poporului, începând cu ora 13:00. Adresa este Bucureşti, strada Eugeniu Carada nr. 3, sector 3, în Centrul Vechi. Hai să înregistrăm semnăturile împreună! Primele 100.000 de semnături vor fi printate și înregistrate marți. Dacă vreți să înregistrați și voi, și nominal, puteți să o faceți, la aceeași oră sau oricând vă este la îndemână. Copiați pe o foaie textul petiției (la care puteți adăuga și alte argumente), semnați-l și înregistrați-l în oricare din județele unde Avocatul Poporului are sedii (vezi aici lista [1]).

Hai la evenimentul de depunere

Doar împreună putem să-l determinam pe Victor Ciorbea să plece. Începem cu această înmânare de semnături, continuăm cu tipărirea într-un ziar de mare tiraj sau pe panouri publicitare în București a mesajului nostru și nu în ultimul rând, ieșim din casă. Clujul a anunțat deja protest miercuri, de la ora 18:00, în Piața Unirii. Știm că și Bucureștiul se organizează. Dacă vrei să organizezi un flashmob sau o înmânare de semnături în orașul tău, trimite-mi un email și noi îl vom promova [2].

Rămânem uniți în demersurile noastre și păstrăm legătura,

Tudor și echipa de-clic

PS: Marți depunem primele 100.000 de semnături. Pe măsură ce numărul lor crește, vom depune și restul semnăturilor la o dată pe care o vom comunica. Deci, semnați în continuare petiția, nu se irosește nicio semnătură: campaniamea.de-clic.ro/p/ciorbea-out

Note:

[1] Avocatul Poporului are sedii în fiecare județ: http://www.avp.ro/linkuri/birouriteritoriale.pdf

[2] Aici poți vedea ce evenimente se organizează și unde. Actualizăm de îndată de aflăm de un nou eveniment, așa că nu uita să ne scrii dacă și tu planifici ceva în orașul tău: https://www.de-clic.ro/stiri/ciorbea-esti-concediat-linkuri-utile