Omagiu pentru victimele "uitate" de la atacurile Charlie Hebdo

Omagiu pentru victimele “uitate” de la atacurile Charlie Hebdo

Artistul francez de graffiti Christian Guemy, cunoscut sub pseudonimul C215, a imortalizat cu spray  portretul ofițerului de poliție Clarissa Jean-Philippe, în suburbia Paris din Montrouge, pentru a comemora victimele “uitate” ale atacului care a şocat Parisul, în ianuarie 2015, scrie RFI.FR.

Portretul in graffiti a ofiţerului de poliţie ucis, poate fi găsit acum pe Avenue Brossolette în Montrouge. În acest loc, Clarissa Jean-Philippe, care avea 25 de ani, a fost împușcată pe 8 ianuarie 2015, la doar o zi după atacul terorist asupra redacţiei Charlie Hebdo. Cuvintele “Je suis Clarissa”/”Sunt Clarissa” – însoțesc portretul, cu referinţă clară la hashtagul devenit viral, apărut după atacurile de la Charlie Hebdo, “Je suis Charlie”.

C215 a lucrat şi la portretul lui Patrick Pelloux, contribuitor al ziarului satiric Charlie Hebdo, dar şi portretele graffiti ale altor două victime: caricaturistul Tignous (foto sus) în estul suburbiei Montreuil, şi a fostului angajat HyperCacher, Lassana Bathilly (foto jos), angajatul care au salvat mai mulți ostatici în timpul asediului magazinului în care lucra.

Amedy Coulibaly a luat mai multe persoane ostatici în supermarket-ul HyperCacher din estul Parisului, ucigând patru persoane. Coulibaly a fost ucis de poliţie în acest supermarket.

Birourile Charlie Hebdo au fost atacate la 7 ianuarie 2015, de către frații Saïd și Chérif Kouachi, care au ucis aici 12 persoane și au rănit alte 12 înainte de a scăpa. A doua zi, Coulibaly a ucis-o pe Jean-Philippe și a rănit o altă femeie în suburbia pariziană Fontenay-aux-Roses. La 9 ianuarie, Coulibaly a atacat supermarket-ul HyperCacher, omorând patru persoane, în timp ce fraţii Couachi au luat ostatici pe angajații unei companii de producție în Dammartin-en-Goele. Pe 9 ianuarie 2015 toţi cei trei agresori au fost ucişi de poliţie..

Sursa: RFI.FR. Foto: Christian Guemy (Instagram)