FiRMA pregăteşte "Deșteptarea Primăverii"

FiRMA pregăteşte “Deșteptarea Primăverii”

FiRMA se oprește din înregistrarile pentru finalizarea albumului „Descântece. Vol. 2” și transcende într-o nouă dimensiune, una teatrală. Dupa un an cu o bogată prezenţă scenică, FiRMA intră în sala de repetiții pentru a pregăti un spectacol de tip performance.

Deșteptarea primăveriisub regia lui Vlad Cristache, este ”un proiect altfel, cu un suflu nonconformist și o poveste ce oferă celor implicați libertatea de a se destăinui creativ”, așa îl descrie Rocca, solistul trupei FiRMA.

Pe lângă prezenţa trupei la fiecare reprezentaţie a acestui spectacol, contribuţia FiRMA este reprezentată muzica originală + versurile compozițiilor special create de Daniel ”Rocca” Stoicea.

Scrisă în 1891 de Frank Wedekind, „Deșteptarea primăverii” inflama puternic spiritele burgheziei și arunca definitiv în aer norme, limite și secretele vârstei adolescentine, încă dinainte ca Freud să-și publice lucrările de psihanaliză.

Vizionar în ceea ce privește avangarda expresionistă și sensibil în ceea ce privește frământările sufletului tânăr, Frank Wedekind s-a impus în dramaturgia germană prin această piesă.

Pentru regizorul Vlad Cristache << „Deșteptarea primăverii” este un spectacol ca o rană vie. Vorbește despre revoluția sexuală a unor adolescenți, despre momentul acela în care un copil simte că nu-și mai recunoaște propriul corp sau propriile senzații sexuale, nu mai știe cine este și caută să își găsească o identitate. Spectacolul este gândit ca un eveniment în care angst-ul adolescentin sună ca un soundtrack rock, compus de Daniel Rocca de la trupa FiRMA. E un spectacol al unei generații pierdute.>>

Vlad Cristache este unul dintre tinerii regizori care s-a impus rapid în teatrul românesc prin spectacole precum „Peer Gynt” după Henrik Ibsen, „The History Boys” de Alan Bennett, iar acum montează la Teatrul Mic  „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind. A fost nominalizat la „Premiul UNITER pentru Debut” pentru „Peer Gynt”, iar spectacolele sale se regăsesc frecvent în programul festivalurilor importante din România precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu sau Festivalul Național de Teatru.

Printr-o abordare neconvenționala care poartă amprenta colaborării dintre tânărul regizor Vlad Cristache și Rocca, spectacolul hibrid ”Deșteptarea primăverii” prinde formă  în sala de repetiții și se apropie cu pași repezi de momentul premierei, la Teatrul Mic, la începutul anului 2017.

FOTO: Adi Bulboacă