Lasă-ţi hainele să învingă frigul!

Lasă-ţi hainele să învingă frigul!

Meteorologii au prognozat pentru următoarele nopţi temperaturi foarte scăzute. Pentru cei fără casă, -28 de grade fac dintr-o noapte o adevărată luptă pentru supravieţuire. În această luptă “oamenii cu casă” ajută cum pot. Participă şi tu!

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe demarează săptămâna viitoare o campanie umanitară în beneficiul persoanelor nevoiaşe, cărora le va oferi gratuit obiecte vestimentare de iarnă.

Anna Maria Popa, directoarea teatrului şi iniţiatoarea campaniei „Învinge frigul cu TAM!”, a declarat că, începând din 9 ianuarie, garderoba teatrului va fi deschisă zilnic între orele 9-16, pentru persoanele care au nevoie de haine groase. Ea a făcut apel către locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe care doresc să se implice în această campanie să doneze haine utile în această perioadă de iarnă severă.

În Bucureşti un magazin situat în zona Aparatorii Patriei a scos în stradă un stativ cu haine pentru cei în nevoie. “Am amplasat un stander plin cu haine pe care il vom completa zilnic cu produse din magazinul nostru, noi sau cu defecte, pentru a-i ajuta pe cei care intr-adevar au nevoie de un pic de caldura.

Va rugam sa trimiteti persoanele care stiti ca au nevoie de imbracaminte si prin fata sediului nostru, pentru a le putea face iarna mai usoara, iar celor care au posibilitatea, le solicitam sa ne ajute sa pastram stander-ul plin permanent;

Poti aduce haine pe care nu le mai porti, haine vechi, defecte, nu conteaza.. sunt persoane care depind 100% de bunavointa noastra. Stander-ul este amplasat in str. Gheorghe Condurache nr. 18 . Va multumim si speram sa reprezentam macar o mica parte din schimbarea mentalitatii de care noi, romanii, avem nevoie atat de mare.” (Sursa: BigBrands pe Facebook)

La Bucureşti o iniţiativă pentru donat haine a fost demarată şi de Cristina Hurdubaia prin Copacul de Haine. Ea a postat un mesaj şi o fotografie pe pagina sa de socializare Facebook.

Ianuarie 2016, afară e un ger de crapă pietrele: “Cristina de la gară a venit. De la Gara de Nord, unde doarme de nici ea nu mai știe de când. Când o vezi prima dată nu îți dai seama dacă e băiat sau fată. „Sunt fată, dar vreau să arăt a băiat, că e grea viața pe stradă. Am tras și aurolac, dar acum nu mai trag”. Așteaptă o geacă groasă și după ce o primește, mai ia niște haine pentru alți 2 prieteni și pleacă nu înainte de a ține morțis să se fotografieze cu mine: “Nu iau mai multe, doamna Cristina, că mai este și alții care are nevoie”. Ceilalți, tot de la Gara de Nord, îi urmează exemplul. Nimeni nu pleacă cu mai mult de o geacă sau o pereche de pantaloni, ba chiar îi las să și le aleagă singură din zecile de saci aduși în Cișmigiu. În schimb, și-au trimis la Copacul de Haine toți prietenii care dorm pe stradă. Vă dau cuvântul meu de onoare că asta m-a făcut să merg mai departe. Și-atunci, și-acum.

Pentru că în urma acțiunii noastre din 17 decembrie 2016 am primit o grămadă de mesaje de la oamenii care vor să doneze în continuare, noi vă sfătuim așa:

– VARIANTA 1. Hainele și alimentele pot fi donate pe stradă oricărui om fără adăpost deasupra capului, sunt ușor de recunoscut, garantăm că nu se întâmplă nimic dacă le întindeți un pachet;
– VARIANTA 2: Hainele și alimentele pot fi donate la Adăpostul Asociației Casa Ioana, ce găzduiește familii rămase fără casă și victime ale violenței domestice.
– VARIANTA 3. Hainele și alimentele pot fi donate pentru oamenii fără adăpost direct la Samusocial din Romania (pentru adulți). Cei care vor să doneze pentru copii, recomandăm Asociația „Ana și Copiii”.
Adresele și numerele de telefon le găsiți pe paginile de FB, trebuie doar să dați un click.
– VARIANTA 4. Hainele și alimentele pot fi lăsate la orice biserică.

Următoarea acțiune socială #CopaculCuHaine va fi în luna martie 2017, în același loc. Cine are cunoștință de cazuri sociale sau cine vrea să doneze diverse obiecte, vă rugăm trimiteți mail la cristina@hurdubaia.ro și găsim ulterior o soluție. (Sursa/Foto: Copacul de Haine/Cristina Hurdubaia – Facebook)