Rokolectiv Festival 2013

Festivalul Rokolectiv revine si in acest an, intre 17 si 21 aprilie, la Muzeul National de Arta Contemporana / MNAC si Modern, in Bucuresti, cu un amestec de concerte, instalatii, proiectii de filme. Aceasta editie “post-apocaliptica” marcheaza cei opt ani de “traditie” in domeniul muzicii electronice si al artelor conexe.

Rokolective

Miercuri 17.04 festivalul se deschide la MNAC cu expozitia Waste Landscape. Peste 60 000 de cd-uri nevandute sau colectate au fost cusute de mana intr- o instalatie creata de Elise Morin si Clemence Eliard. Un peisaj ondulat, cu implicatii ecologice si estetice.

Joi 18.04. la Modern este Rokolectiv Opening Night – prima zi de concerte, care traseaza o linie fina intre istorie si viitor prin prezenta lui Jaki Liebezeit, drummer-ul legendarului grup de avant-garde rock CAN, alaturi de “fusionist- tribalist”-ul Burnt Friedman. Seara e completata de doua show-uri audio-video:
Kuedo cu beat-urile sale futuriste si Coughy, revelatia romaneasca a anului trecut.

Vineri 19.04 terasa MNAC se va umple de umbre, fantome si adevaruri nespuse. Starurile Tri-Angle Records, Holy Other si Evian Christ, vor fi acolo in carne si oase, transformand hip-hop-ul in drone. Inceputul si sfarsitul calatoriei sunt asigurate de Hipdiebattery si de polonezul The Phantom.

Ziua de sambata 20.04 reflecta cateva din mutatiile rnb ale momentului, cu un mash-up de percutii garage, pop reinterpretat si bass contemplativ marca Village, precum si cu jam-urile extraterestre de footwork si rap instrumental ale lui Sinjin Hawke. Magia ballroom-urilor din New Jersey din anii ‘90 va cuprinde apoi dancefloor-ul, sub indrumarea profesorului de “new school” Vogue-ing, MikeQ. Noaptea se incheie cu DJ set-ul lui John Talabot, supraetajat ca un tort aniversar care sta sa cada.

Pentru cei cu rezistenta crescuta, festivalul se termina duminica 21.04 la Modern, cu un après-dance incepand cu ora 06:00 dimineata, fara line-up anuntat, dar cu multe surprize venite din fuziunea mainstage / backstage.

Rokolectiv
Festival de muzica electronica si arte conexe
17-21.04.2013/ MNAC, Modern Bucuresti
www.rokolectiv.ro