Peste o suta de artisti pe scena Festivalului Electric Castle 2014

Peste o suta de artisti pe scena Festivalului Electric Castle 2014

Cea de-a doua editie a Festivalului Electric Castle se va desfasura timp de 4 zile, în perioada 19-22 iunie 2014, la Castelul Banffy din Bontida, judetul Cluj, sub deviza „Bigger / Stronger / Better” – „Mai mare / Mai tare / Mai bun”, iar organizatorii anunta ca vor concerta peste o suta de artisti. Festivalul se extinde si cu o scena noua.

„Am fost încurajati de reactiile extraordinare venite dupa prima editie, asa ca încercam sa ridicam standardul si mai mult vara viitoare. Crestem numarul de artisti la peste o suta, extindem perioada cu înca o zi si vom avea o scena în plus, exclusiv pentru dub-reggae. Alaturi de cei de la Transylvania Trust, care gestioneaza lucrarile de renovare a Castelului Banffy, ne dorim sa punem cât mai mult în valoare acest adevarat Versailles al Transilvaniei”, a declarat Teodor Negrea, reprezentantul Boiler Events, organizatorul festivalului.

Primele nume anuntate pentru cea de-a doua editie sunt Wilkinson, Foreign Beggars, Oliver Koletzki si Dub Pistols.

WilkinsonWilkinson, una dintre cele mai „proaspete” figuri ale muzicii electronice britanice, este axat mai mult pe productii drum & bass si are în palmares numeroase auditii la BBC Radio 1. În 28 octombrie, Wilkinson îsi lanseaza primul album, la Ram Records: „Lazers Not Included”.

Foreign Beggars, nume cu rezonanta în rândul iubitorilor de hip-hop si dubstep, este una dintre cele mai apreciate exponente ale curentului ce îmbina frazarea specifica hip-hop-ului cu beat-urile de dubstep si grime. De altfel, lista colaborarilor cu artisti din sfera muzicii dubstep sau drum’n’base este impresionanta – clipul piesei produse de Noisia, „Contact”, a înregistrat peste sase milioane de vizualizari pe Youtube.

BeggersPrintre premiile câstigate de britanici se numara „Best New Act” la UK Hip Hop Awards în 2004, „Best Group” la Lyric Pad Hip Hop Awards în 2005 si nominalizarea la Urban Music Awards în 2010, an în care a participat si la turneul Prodigy din Marea Britanie.

Koletzki

Oliver Koletzki este unul dintre cei mai cunoscuti DJ techno din Germania; discul sau a fost cel mai bine vândut al casei de productie Cocoon. Revista Groove l-a desemnat „cel mai bun nou artist”, iar piese precum ”Hypnotized”, ”Bring Me Home” sau ” Arrow and Bow” au facut valuri în cluburile europene.

Dub Pistols au facut senzatie la prima editie a Electric Castle, asa ca organizatorii i-au rechemat si pentru vara urmatoare.

Dub Pistols la Electric Castle 2013Cu o vechime de 17 ani pe piata muzicala, au cântat la cele mai mari festivaluri europene, iar show-urile lor sunt o explozie de energie si buna dispozitie. Sound-ul formatiei îmbina elemente de hip-hop cu ska, big beat, dubstep si chiar reggae.

Prima editie a festivalului, desfasurata timp de trei zile în luna iunie a acestui an, a adus 92 de artisti, printre care Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me si Dope D.O.D, precum si o serie de trupe românesti. S-au înregistrat 32.000 de participanti, iar peste 4.000 de persoane au ocupat zona amenajata pentru campare. Echipa de organizare a inclus 600 de persoane, dintre care 370 de voluntari, iar site-ul electriccastle.ro a înregistrat în cele trei zile de festival  un trafic zilnic de aproximativ 10.000 de vizitatori unici, marea majoritate din România.

În urma reusitei editiei inaugurale, Festivalul Electric Castle concureaza la European Festival Awards 2013, cea mai importanta competitie europeana de gen, la doua sectiuni: „Cel mai bun festival de marime medie” si „Cel mai bun festival nou”. Electric Castle poate fi votat aici: http://euvoting.festivalawards.com/ pâna în 1 noiembrie.

Abonamentele promotionale pentru editia 2014 au fost puse în vânzare din 24 octombrie, la pretul de 135 de lei pentru toate cele patru zile de festival. Pretul este valabil pentru toate abonamentele achizitionate pâna în 20 decembrie. Taxa de campare va fi de 30 de lei. Abonamentele pot fi cumparate de pe eventim.ro, din reteaua Eventim, de la partenerii oficiali ai festivalului si cu ajutorul aplicatiei mobile Electric Castle (iOS si Android).

www.electriccastle.ro
www.facebook.com/ElectricCastle