Masa Critica, vineri 26 iulie

Masa Critica, vineri 26 iulie

Masa Critica este numele sub care are loc, in fiecare ultima zi de vineri a lunii, o plimbare pe blicicleta, intr-un numar cat mai mare de participanti, incercand astfel sa transforme o simpla plimbare pe doua roti intr-o sarbatoare a mersului pe bicicleta.

Alba Iulia

La Brasov, intâlnirea are loc la Primaria Brasov, la statuia Lupoaicei, la ora 18:00 se va pleca pe un traseu de aproximativ 13 km: Primarie, str. Nicolae Iorga, str. Lunga, giratoriu Livada Postei, blvd. Eroilor, blvd. 15 Noiembrie, Calea Bucuresti, giratoriu Poienelor, blvd. Saturn, blvd. Alexandru Vlahuta, blvd. Garii, giratoriu Faget, str. Aurel Vlaicu, giratoriu Plevnei, blvd. Grivitei, Onix, str. 13 Decembrie, Aula Universitatii, str. Iuliu Maniu, Primarie.

La Bucuresti, Masa Critica se intampla tot vineri 26 iulie insa de la ora 19:30 (20:00 plecarea). Punctul de plecare fiind Parcul Izvor traseul fiind inca surpriza. La Timisoara, intalnirea are loc de la ora 18 , plecarea fiind programata de la ora 18:30. Punct de start: Catedrala Mitropolitana.

Printr-un numar cat mai mare de participanti la acest eveniment, se spera aducerea aminte a autoritatilor de existenta bicilistilor si de nevoile acestora:

– pistele de biciclete reprezinta cea mai eficienta si rapida solutie pentru încurajarea traficului alternativ, decongestionarea traficului central si un oras mai prietenos si mai frumos;

– în trafic, un biciclist are aceleasi drepturi ca un sofer si ar trebui sa se poata bucura de acestea în siguranta;

– ne-am saturat de parcari peste parcari acaparând orice urma de spatiu public;

– o linie pe trotuar nu este pista de bicicleta.