Lemon Bucket Orkestra & Taraful de la Marsa ne canta la "Foaie Verde"

Lemon Bucket Orkestra & Taraful de la Marsa ne canta la “Foaie Verde”

Foaie Verde

Joi 25 iulie, de la ora 18, avem o distributie muzicala atragatoare, programata sa incante asistenta in curtea interioara a Muzeului Taranului Roman din Bucuresti. Totusi, e bine sa stiti de pe acum, Taraf de Haidouks este foarte posibil sa nu-si onoreze promisiunea de a canta la MTR joi. Totusi, se poate si fara ei.

Lemon Bucket Orkestra

Cei care aud pentru prima data de aceasta trupa îsi dau imediat seama ca spectacolele lor înseamna mai mult decât niste concerte: sunt experiente nebunesti, pline de savoare, celebrari ale traditiei si-ale culturii, parade extatice care izbucnesc atunci când nostalgia si imaginatia se ciocnesc, toate transpuse într-un stil punk exploziv.
De la Toronto la New York, de la Budapesta la Berlin, spectatori din toata lumea elogiaza Lemon Bucket Orkestra ca deschizatori de drumuri în zona World Music. În trei ani de când au aparut, trupa s-a transformat dintr-un simplu cvartet de muzicieni de strada, într-o adevarata armata de gherila muzicala, formata din 14 persoane, cu o sumedenie de fani credinciosi, acasa si în strainatate.
Au mai fost in România in câteva rânduri, si si-au creat numerosi fani si la noi. În 2012, au intrat în atentia celor mai importante publicatii si agentii de presa din lume (CNN, New York Times, Fox News, Huffington Post etc.) când, la bordul unui zbor Air Canada, întârziat pe ruta Canada – România, si-au scos instrumentele si au organizat un concert ad-hoc pentru ceilalti calatori.

Nea Vasile si Taraful de la Mârsa

Taraful de la Mârsa provine din aceeasi zona geografica si muzicala ca Taraf de Haidouks, satele lor fiind la câtiva kilometri distanta. Se cunosc foarte bine între ei si colaboreaza des. Liderul Tarafului de la Mârsa este Nea Vasile Dinu, care are 77 de ani si o voce inconfundabila, care pune în pericol geamurile încaperilor în care cânta. A devenit cunoscut si publicului larg prin aparitia în hitul formatiei Zdob si Zdub, “Dimineata pe racoare”, dar si de sine statator, cu taraful sau, cântând prin toata Europa, de exemplu, în Germania, la Expozitia Universala de la Hanovra din anul 2000, în Franta, Elvetia, Cehia, Rusia, Moldova s.a.m.d.
Regretatul Bob Brozman, faimosul chitarist american de blues si World Music, a fost unul din cei mai mari fani si prieteni ai sai, vizitându-l în câteva rânduri acasa la Mârsa ca sa povesteasca si sa cânte împreuna.

La finalul concertului cele doua formatii se vor reuni pe scena pentru un jam-session lautaresc româno-canadian!

PRET BILET: 25 lei
Accesul se face din strada Monetariei începând cu orele 17.