Horia Bernea – Artistul in Biserica

Conferintele „Mircea Vulcanescu” continua joi, 17 martie, de la ora 18:00, la Clubul Taranului.
Parintele profesor Constantin Coman, pictorul Mihai Sarbulescu si teologul Costion Nicolescu vor conferentia pe tema Horia Bernea – Artistul in Biserica.

Constantin Coman este conferentiar la Catedra de Teologie Biblica din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa a Universitatii Bucuresti, doctor al Institutului Teologic de Grad Universitar din Bucuresti, doctor al Facultatii de Teologie a Universitatii din Atena.

Mihai Sarbulescu este cofondator al Grupului „Prolog”, doctor al Universitatii de Arte din Bucuresti cu teza Dosar Prolog.

Costion Nicolescu – pana de curand cercetator la Muzeul Taranului Roman, doctor in teologie la Institutul de Teologie Ortodoxa „Saint Serge” din Paris.

Conferintele „Mircea Vulcanescu” au menirea sa constituie la MTR un spatiu al dialogului intelectual centrat pe teme ale stiintelor socio-umane, cu deosebire orientat spre tematica raportului intre traditie si modernitate in istoria si devenirea culturii si civilizatiei romanesti a secolului XX si a inceputului de secol XXI. De asemenea, dialogul intre cultura si religie va fi privilegiat ca tema de reflectie si dezbatere.

Moderatorul conferintelor va fi Mihai Gheorghiu, cercetator MTR.

Mai multe informatii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.