Animusic Night: Competitia Videoclip & Advertising + Concert Toulouse Lautrec

Animusic Night: Competitia Videoclip & Advertising + Concert Toulouse Lautrec

animusic
Joi 10 oct, Control devine gazda deja traditionalei seri de proiectii marca Anim”est, de data aceasta sub umbrela Animusic Night. Editia 2013 a festivalului aduce animatii pentru branduri cunoscute ca Fanta, trailere pentru evenimente, o campanie pentru libertatea lui Jafar Panahi sau clipuri pentru muzicieni ca Gotye, Amanda Palmer, Of Monsters and Men sau românii de la Tony Baboon, mai exact 13 clipuri publicitare si 29 de videoclipuri proiectate de la ora 21:00.
Dupa proiectie, trupa Toulouse Lautrec, una dintre cele mai inedite aparitii pe scena autohtona de rock alternativ, îsi lanseaza cel de-al doilea album: EXTRAORDINAR. Fb event
Intrare: 15 lei
Bilete prin Eventbook.  Pretul unui bilet include accesul la proiectia Videoclip&Advertising, cât si la concertul Toulouse Lautrec.
Sala Berlin/ club Control – Str. Constantin Mille, nr. 4

***

Competitia Videoclip & Advertising
 
Rollin’ Safari prezinta cu umor delicios un wildlife distopic, în care toate animalele sunt rotunde, într-o animatie 3D realizata de Kyra Buschor, Anna Habermehl si Constantin Paeplow ca trailer pentru FMX 2013, Conferinta de animatie, efecte vizuale, jocuri si transmedia de la Stuttgart. Tot un trailer pentru un eveniment e si Sommets du cinéma d’animation de Patrick Doyon, pentru Montreal Animated Film Summit. Animatorul italian Simone Massi, fost membru aj juriului Anim’est, prezent anul acesta si în competitia de scurt-metraj cu Animo resistente, concureaza aici cu trailerul animat realizat pentru editia 2013 a Festivalului international de film de la Venetia.
În 2011, Festival du nouveau cinéma Montral a initiat Jafar Panahi Project, invitând realizatorii din zona de animatie si film experimental sa-si puna pe ecran mesajele pentru libertate de expresie. Patru animatii din proiect concureaza în sectiunea Advertising: Free Speech (r. Steven Woloshen), La Cage (r. Pierre Hébert), Des femmes libres (r. Francis Desharnais) si Joda (r. Theodore Ushev).
Dupa ultracunoscuta Somebody That I Used to Know, australianul Gotye a lansat o noua piesa, Easy Way Out, iar videoclipul este din nou unul animat, în regia lui Darcy Prendergast. Animatia comprima mai multe spatii din rutina de zi cu zi într-unul singur, combinând tehnica stop-motion cu live action. Rockerii din San Francisco Primus au în competitia de Videoclip Lee Van Cleef, clipul animat semnat de Christopher Smith, cu desene amuzante în stil de western. Un alt clip inspirat de cinema e The Devil’s Orchard – Opeth, în regia lui Phil Mucci, cu secvente alb-negru amenintatoare, puternic inspirate de filmul expresionist, combinate cu geometrii psihedelice.
Amanda Palmer, fosta solista The Dresden Dolls, are o piesa noua alaturi de The Grand Theft Orchestra, Want It Back, iar clipul e un stop-motion simplu dar extrem de simpatic în regia lui Jim Batt. Little Talks al canadienilor de la Of Monsters and Men e un alt must see, cu o animatie 3D în regia lui Mihai Wilson care îi integreaza pe membrii trupei într-un fantasy spectaculos. Concureaza si un clip românesc, Copacao, al trupei bucurestene Tony Baboon, cu o animatie plina de culoare de Adrian Cârciova, care combina stop-motion-ul cu tehnica cut-out.

ExtraordinarTrupa bucuresteana Toulouse Lautrec, una dintre cele mai inedite aparitii pe scena autohtona de rock alternativ, îsi lanseaza cel de-al doilea album: EXTRAORDINAR. “Irrational”, “Nopti albe”, “Poetul mecanic”, “Lumea-i un sat de vacanta” sunt câteva dintre piesele regasite pe noul album ce vor putea fi ascultate în cadrul concertului.
Trupa, formata din APARTMAN, DIZZY si GREENMAN s-a bucurat de atentia iubitorilor de alternative înca de la începuturi, sustinând concerte atât în tara cât si în strainatate. Albumul de debut, Heroes, lansat in octombrie 2011, s-a bucurat de un mare succes.
Albumul EXTRAORDINAR a fost înregistrat la GreenVille Music si Creativelaboratories, mixat de Adam Whittaker (Space Ray Music) si este publicat de casa de discuri Soft Records.

Biletele pentru Animusic Night pot fi achizitionate de pe site-ul eventbook.ro.
Festivalul International de Film de Animatie Anim’est, membru al retelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociatia Este’n’est, cu sprijinul Uniunea Cineastilor din România, Centrul National al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene si al Ogilvy.

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri institutionali: Ambasada Americii, Centrul de proiecte culturale ArCuB, Swiss Film si Ambasada Elvetiei, Institutul Cultural Român, Ambasada Olandei, Institutul Francez, Institutul Polonez, delegatia Wallonie-Bruxelles, Ambasada Portugaliei.

Partenerii festivalului: Groupama, Noumax, F64, Sony, Senior Hyper, Abis, Avis, Hub Bucharest, WebArk