12.12/20h00 – FutureShorts (Teatrul Luceafarul/Iasi)

Cel mai mare festival international de scurt metraje ajunge in Moldova-
* O colectie eclectica de filme produse in SUA, Franta, Spania etc;
* Un atelier de animatie pentru toti amatorii de design grafic;
* Productiile pot fi urmarite ulterior pe platforma Vodafone Live!;
Va asteptam vineri, 12 decembrie, ora 20:00, la Teatrul Luceafarul, cu o colectie unica de filme culese din toata lumea si, pentru toti amatorii de grafica, un atelier de animatie. Festivalul a debutat in 2003 in Marea Britanie, iar in prezent se deruleaza concomitent in 30 de tari. in Romania, Future Shorts a fost adus de Asociatia ORICUM si Feeder.ro, in parteneriat cu Vodafone. S-a lansat in octombrie si se va desfasura sub forma unor evenimente ce vor avea loc lunar in capitala si, alternativ, in alte orase mari din tara, pana in iulie 2009. Evenimentul din Iasi este al cincilea din aceasta serie. in fiecare luna aducem o colectie noua de filme, care la fiecare eveniment este acompaniata de interpretarea unor artisti. Asftel, fuzionand cinemtografia cu artele conexe, muzica sau grafica, vrem sa apropiem publicul de lumea filmului intr-o maniera unica.
Din colectia de scurt metraje ale lunii noiembrie fac parte Choque, o savuroasa comedie spaniola produsa de Nacho Vigolando, The Bicycle Messengers, un documentar american animat care descrie adevarata viata a New Yorkului prin prisma curierilor pe biciclete, Palindromo, o drama braziliana care prezinta intr-un mod unic, in sens invers, o zi plina de ghinion din viata unui tanar sud american, videoclipul piesei I believe, semnat de The Simian, precum si alte productii originale din Marea Britanie, Franta, Belgia sau Statele Unite. Acest cocktail de scurt metraje internationale fac din eveniment o scoala de cinematografie pentru cei pasionati de lumea filmului si o experienta cu adevarat multiculturala pentru toti participantii. Toate productiile vor fi traduse si vor putea fi urmarite ulterior pe platforma Vodafone Live!
Iar ca experienta sa fie completa, dupa maratonul de scurt metraje toti spectatorii sunt invitati sa participe la un atelier interactiv. Anton Octavian, un artist tanar, dar cu vasta experienta in grafica si film de animatie, va face o introducere in lumea animatiei, apoi va executa pe loc un proiect, invitand publicul sa participe cu idei, comentarii si, de ce nu, sa isi demonstreze creativitatea.
Biletele la eveniment se cumpara direct de la intrarea in sala mare a teatrului Lucefarul, Str. Girgore Ureche, Nr 3, incepand cu vineri, 12 decembrie, ora 20:00 si costa 10 RON.
Future Shorts este adus in Romania de Asociatia ORICUM si Feeder.ro, in parteneriat cu Vodafone. Mai multe informatii puteti gasi accesand www.futureshorts.ro