Kiki Vasilescu lanseaza "Marele Baiat de Cartier", la Carturesti Verona

Kiki Vasilescu lanseaza “Marele Baiat de Cartier”, la Carturesti Verona

Vineri, 4 octombrie, de la ora 19.00, editura Herg Benet si Carturesti Verona va invita la ceainaria librariei din Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, Bucuresti, pentru lansarea romanului “Marele Baiat de Cartier” de Kiki Vasilescu.

Vor discuta despre carte Mugur Grosu, Felix Nicolau si Cristina Nemerovschi. În cadrul lansarii va avea loc reprezentatia scenetei “Marele Ghid al Supravietuirii”.

Despre carte:

Într-un Bucuresti contemporan, de început de secol XXI, regulile de convietuire sociala încep sa se schimbe odata cu aparitia brusca, la margine de Ferentari, pe locul unei foste gropi de gunoi, a unei replici în marime naturala a Casei Poporului. O constructie alba, pe frontispiciul careia se putea vedea de la cativa kilometri anuntul pe care proprietarul îl facea lumii întregi: „Aici sta Marele Baiat de Cartier“. Iar când Uniunea Europeana, NATO, presedintele SUA si bogatii emiri arabi stau la coada pentru a avea o întrevedere privata cu misteriosul Mare Baiat de Cartier, miturile devin legende, iar legendele adevaruri cotidiene, povestite seara, la colt de bloc, la o nelipsita coaja de samânta.

Împotriva tuturor sanselor, Matei Petrini, un absolvent de filosofie, încearca sa obtina prima înregistrare cu fabulosul personaj, pentru a afla Secretul.

“O distopie sociala, scrisa cu extrem de mult umor, Marele Baiat de Cartier este romanul pe care trebuie sa-l citesti daca simti ca exista lucruri pe care le-ai schimba la societatea în care traiesti. Daca te irita manelele, divele expuse ca legumele pe taraba, purtatorii de ghiuluri care se scarpina în ureche cu unghia de la degetul mic si îsi lasa masina pe doua locuri de parcare, Kiki Vasilescu te razbuna, aruncându-si personajele în cele mai nastrusnice si incredibile situatii. Toate astea, cu fantoma lui Marin Preda plutind apatic peste capetele protagonistilor. Vei râde în hohote, te vei înfuria, vei suferi ca Marele Baiat de Cartier se termina, parca, prea repede.” (Cristina Nemerovschi)

“Marele Baiat de Cartier” este cel de-al doilea roman semnat de Kiki Vasilescu. Autorul a debutat în 2005, cu “Romanul românesc pervers”, aparut la Polirom, o reluare postmoderna, în cheie erotica, a Crailor de Curtea-Veche. „Explozia literaturii, scrisa de tineri, pentru care sexualitatea nu mai constituie un tabu, nici macar o provocare, ci un dat firesc îsi afla un penetrant vârf de lance erogena în opera lui Kiki Vasilescu”, scria Dan-Silviu Boerescu despre “Romanul românesc pervers”.

Kiki Vasilescu s-a nascut în 1976. A studiat filosofia la Universitatea din Bucuresti si a urmat un master în stiinte politice la Central European University (CEU), Budapesta. Continua cu studii doctorale în domeniul filosofiei mintii (CEU, Budapesta) si eticii (SNSPA, Bucuresti). A publicat diverse articole academice în periodice („Revista de psihanaliza“, „Sfera Politicii“, „Polis“, „Romanian Journal of Political Science“ etc.). A fost preparator universitar la SNSPA, dar abandoneaza cariera academica pentru a deveni scenarist pentru diverse seriale (Om sarac, om bogat, La serviciu etc.) si director de dezvoltare la studiourile MediaPro Pictures. A debutat în 2005 cu “Romanul românesc pervers”, ed. Polirom. A scris scenariul, a produs si regizat filmul de lung metraj “Terapie pentru crima”, 2013. În prezent este producator si regizor de film la East Movies.