“We Cut The Night” - Un nou început pentru AaRON

“We Cut The Night” – Un nou început pentru AaRON

În istoria muzicii pop sunt puţini aceia care reuşesc performanţa de a se simţi provocaţi, dupa ce au reuşit să cunoască succesul. Experimentarea şi asumarea riscului, reinventarea, fără a cădea în capcana rutinei, par să fie reţete încercate de alţi artisti în trecut. The Human League a renunţat la experimentele electronice în favoarea unui amestec convingător de electro-pop, Nick Cave a lasat în urmă stilul său punk rock timpuriu şi s-a transformat într-un artist fără vârstă, în timp ce, urmaşii lui Joy Division, New Order, s-au reinventat într-o versiune disco. Reinventarea – o provocare pentru unii, o necesitate vitală pentru alţii. O a doua natură.

Succesul printre fani şi în rândul criticilor, înregistrat aproape peste noapte, recunoaşterea atât în ​​Franţa dar şi în străinătate, ar fi dictat ca AaRON să rămână pur și simplu la aceeaşi formulă câştigătoare – piese acustice cu câteva variaţii. Ar fi sfârşit oare ca un proiect muzical naufragiat în rutină? Poate. Nu vom afla niciodată, pentru că Simon Buret şi Olivier Coursier, membri duo-ului francez AaRON, a căror legatură s-a păstrat intactă aproape un deceniu de la întâlnirea lor iniţială, au decis să şteargă cu buretele ce au făcut până atunci şi pornească într-o altă direcţie. “We Cut The Night” reprezintă un nou început şi pune cărţile pe masă, începând cu titlul albumului. Acest al treilea material este într-adevar un album de noapte, cu piese pentru păsări de noapte – reale sau imaginare – cărora le place să se aventureze acolo unde le călăuzeşte instinctul, observând, certându-se, râzând, ascultând zgomote, conversaţii sau tăceri, aşezându-se să se odihnească şi pornind apoi din nou la drum, niciodată îngrijorate de felul în care “călătoria” lor s-ar putea sfârşi. Cele zece piese de pe “We Cut The Night” ar putea forma coloana sonoră a fanteziei acestor aventuri. O fantezie electronică, cu sintetizatoare vintage şi tobe aduse parcă dintr-o altă eră, în care aranjamentele clasice se intrepătrund cu accente retro-moderne. Un amestec de incertitudini, dependenţe, obsesii şi credinţe.

Plecând de la ideea unui sound pop clasic şi cu privirea îndreptată către viitor, AaRON explorează o gamă largă de ipostaze muzicale, de la piesa “Road Magnetic”, un agonizant gospel post-moderna carui inima bate în slow motion. Albumul abundă de ritmuri hipnotice (“We Cut The Night”, piesa ce dă titlul albumului) și piese de calitate cântata la unison (clasicul “Blouson Noir” sau irezistibila “The Leftovers”), în timp ce unele versuri sau refrene evocă fantoma lui Marvin Gaye sau amintesc de Depeche Mode. Alte piese se aventurează într-un minimalism surprinzător (“Invisible Stains” şi “02:22”), invocă rime copilăreşti pentru adulţi (intoxicanta “Ride On” sau falsa ingenuă “Maybe On The Moon”), suspendă timpul (“Shades Of Blue”, o baladă solemnă), sau te face să îţi doreşti să închizi ochii în paşi de dans (eleganta “Onassis”). Înregistrat în izolare, în atelierul lui Olivier Coursier, “We Cut The Night” este un album atmosferic cu poveşti şi povestiri scurte, ce ridică valul de intimitate, niciodată într-un mod intruziv, şi pare capabil să transforme întunericul în lumini strălucitoare. “We Cut The Night” este o sărbătoare ce transformă noaptea în zi.

Albumul AaRON – “We Cut The Night” este disponibil pentru ascultare şi descărcare pe toate platformele digitale: https://UMR.lnk.to/AaRON-WeCutTheNightPR

Universal Music Romania