Partizan & special guests: Adi Despot, Dan Byron

Partizan & special guests: Adi Despot, Dan Byron

Joi 5 decembrie, Partizan revine la Control pentru un concert care încheie anul cu mare tam-tam. Trupa ia o pauza de la turneul national de promovare a noului single “Manualul” si performeaza în Bucuresti alaturi de 2 invitati speciali: Adi Despot si Dan Byron.
Partizan
FB event
Intrare: 20 lei
Sala Berlin/ Club Control – Str. Constantin Mille, nr. 4

Dupa o vara care i-a purtat pe scena festivalurilor ,,Zilele Prieteniei” si ,,Bucovina Rock Castle”, trupa Partizan îsi propune sa aduca ,,Manualul “cât mai aproape de publicul fidel. Noul single a fost extrem de bine primit de public si de critica avizata din industria muzicala autohtona, fiind catalogat ca o piesa muzicala de exceptie, ce impresioneaza prin orchestratii, creativitatea sound-ului, tonuri si interpretare artistica.

Partizan este un produs 100% românesc si reprezinta suflul natural al strazii bucurestene.
Partizanii se feresc de tot ce înseamna satira sau critica la adresa oamenilor obisnuiti. Aduc situatii din dimensiunea
reala si le transpun în una stiintifico-fantastica. Partizan creeaza un univers paralel în care ne regasim cu totii.

Trupa evolueaza azi într-o formula pe cât de noua, pe atit de veche, toti fiind anterior membri Timpuri Noi. Actuala
formula îi include pe ARTAN – Adrian Plesca la voce, SUEDEZU’ – Razvan Moldovan, la chitara, Andrei Barbulescu
la tobe si pe Adrian Bortun la bass.
Cu o istorie impresionanta, Partizan se bucura de admiratia publicului de mai bine de un deceniu, asa cum ne-o dovedesc topurile radiourilor, cât si concertele sold-out sustinute prin cluburile din întreaga tara.

Povestea Partizan începe demult si este povestea unor oameni îndragostiti de multa vreme de muzica. Si, cum ne-au marturisit chiar ei, într-o buna zi, cum stateau Artan (Adrian Plesca) si Suedezu (Razvan Moldovan) într-un Tico, s-
au gândit sa-si faca o trupa. Apoi, au gasit conceptul. La care se adauga anul 2001. Si muzica. Dupa care si-au luat o
pauza. Iar în 2010, trupa a luat-o de la capat.

Muzica româneasca era în plin proces de manelizare, iar Razvan fiind plecat de 20 de ani în Suedia, a remarcat aerul
exotic si amuzant al fenomenului. Si asa, foarte repede, s-a nascut albumul “Am cu ce”. Un album viu si pestrit, cu pestisori de aur care ajuta scafandrii manelisti, cu fete – model, cu bani care rezolva tot, cu dusmani care certifica statutul de smecher al dusmanitului.

Totul îmbracat într-o muzica electronic-rock– post punk, de o agresivitate nemaiauzita pâna atunci în România.
Piese precum “Fata mea”, “Papusea masculina” sau “Banii” sunt piesele care au conturat stilul Partizan.
„Fata mea” a fost unul din hiturile anului 2002 în România, in timp ce `Dusmania`, unul dintre videoclipurile formatiei, nu a fost niciodata difuzat la TV.

Partizan a înregistrat doua albume, un disc single si trei videoclipuri în formula Adrian Plesca, Razvan Moldovan, Valentin Neamtu (ex-Iris), Cristian Sandu (ex-Krypton), Vasile Malic si Dan Msetescu.

Pentru concertul din Control, trupa a pregatit un frumos buchet de piese reinterpretate si reorchestrate într-o maniera actuala, concertand alaturi de cativa invitati speciali: Adi Despot si Dan Byron.

Discografie:
# `Am Cu Ce` – 2002

# `Bucuresti` – 2003

Partenerul radio al turneului este Rock FM.

Tot spre ilustrarea informatiei, pe langa “Manualul”, va propunem spre ascultare si piesa “IOR” semnata Partizan. Un videoclip extras recent din documentarul “Balta Alba”.