Luiza Zan alaturi de Big Band-ul Radio lanseaza albumul "Live"

Luiza Zan alaturi de Big Band-ul Radio lanseaza albumul “Live”

Dupa lansare în luna Martie a primului album de autor al Luizei Zan numit “Heritage”, Aprilie aduce o alta noutate discografică, de această dată împreună cu Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor.  Este vorba despre o colecţie de evergreen-uri de jazz, albumul fiind lansat de Editura Casa Radio. Lansarea acestui album este însoţită de un concert susţinut de Luiza Zan alături de Big Band-ul Radio, pe 18 aprilie. Alături de Luiza Zan si Big Band-ul Radio condus de Ionel Tudor, pe scena va urca pentru a prezenta acest eveniment Florian Lungu. Cei care vor ajunge la Sala Radio, vor putea asculta piese de pe albumul nou lansat, ca “Fly Me to the Moon”, “Kansas City”, “A Night in Tunisia”, “Love for Sale”, “Angel Eyes”, “Night and Day”.

Despre Luiza Zan

Născută în 1980, Luiza Zan şi-a început cariera la vârsta de 4 ani. Atunci a câștigat primul premiu la un concurs pentru Şoimii Patriei, din timpul epocii comuniste. Ceva mai tâziu, aceeași piesă interpretată la concursul pentru copii (“Frunzuliţa d’alior”), avea să îi aduca cel mai important premiu la Festivalul Internațional “Cerbul de Aur” 2004, la fix o săptămână după cucerirea unui prestigios premiu al II-lea la Festivalul de Jazz din Montreux, Elveția.
La Montreux a avut pentru prima dată șansa de a cânta acompaniată de muzicieni de renume. A fost atunci alaturi de Geri Allen, Bob Hurst, Eric Harland sau Omar Hakim. Anul senzaţional 2004 s-a încheiat cu un alt premiu obţinut la Gala Premiilor de Jazz, eveniment organizat de Radiodifuziunea Română, unde i s-a acordat ”Premiul Confirmării”.
Printre numeroșii muzicieni alături de care a cântat se numără Rick Condit –profesor și saxofonist din Statele Unite care a cântat cu Ella Fitzgerald Big Band –, Mircea Tiberian, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr., Armen Donelian, Jurgen Bothner, Arthur Balogh,Vlaicu Golcea, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Electric Brother,  Dj Vasile,  McNeeste State University Big Band din Louisianna, Petras Geniusas, Alex Harding, câteva exemple dintr-o lungă lista.
Artista s-a implicat de-a lungul timpului în proiecte muzicale, dar si din alte zone artistice, făcând parte din echipa spectacolului de teatru ”Napasta”, în regia lui Radu Afrim, de asemenea, a apărut în distribuţia spectacolului de dans contemporan ”Visa Game”, alături de Cosmin Manolescu şi Pascal Allio.
A scris muzica de film pentru ”Carambol”, ”Circul Vesel” (HBO) şi ”Australia” (HBO).
Luiza Zan a studiat canto clasic timp de 9 ani consecutiv, urmând cursurile Liceului de Artă din Piatra Neamţ și pe cele ale Universităţii de Arte Iași, ca acum să transmita mai departe ceea ce a învătat, fiind un apreciat pedagog. Este adesea invitată în cadrul taberei de creatie ”IconArts”, alături de nume sonore din muzica internaţională clasică şi jazz.
Foto articol: Vlad Bîrdu
Bilete pentru concertul de la Sala Radio, pe eventim.ro
Pentru info&albume: