Workshop de dramaturgie coregrafica – Gina Serbanescu

25 aprilie – 6 iunie 2013 | WASP – Working Art Space and Production

CNDB“Dramaturgia coregrafica este un domeniu relativ nou in spatiul performativ romanesc. Ancorati intr-o cultura preponderent literara, chiar dupa multe schimbari si provocari in planul mentalitatii, suntem adesea tentati sa relationam termenul „dramaturgie” cu un domeniu legat exclusiv de structuri narative. Prezentul workshop isi propune sa schimbe aceasta abordare. Pe parcursul workshop-ului, vom explora functia dramaturgiei in dansul contemporan si in performance. Vom investiga acest domeniu prin prisma noilor abordari manifestate azi pe plan international si vom descoperi dramaturgia ca pe un act participativ în procesul creatiei. Vom lucra in mod direct cu instrumente specifice dramaturgiei coregrafice, iar rezultatul va fi un produs artistic pe care il vom construi impreuna.” (Gina Serbanescu)


Gina Serbanescu este Doctor in Filosofie, critic de artele spectacolului si dramaturg. Colaboreaza cu importante reviste de cultura din Romania si din strainatate: Dilema Veche, Observator Cultural, Teatrul Azi, Scena.ro, Critical Correspondence New York, Workspace Brussels, Au Sud de L’est. Este autoarea cartii Dansul Contemporan, Sensuri ale Corpului (2007). A lucrat ca dramaturg cu Sabine Molenaar si Kata Juhasz pentru rezidentele coregrafice Jardin d’Europe 2012, a participat la Programul Critical Endeavour in 2009 la Bruxelles (Working Title Festival) si in 2012 la ImpulsTanz Vienna.


Workshop-ul se adreseaza tinerilor profesionisti (coregrafi, dansatori, jurnalisti si critici), dar si non-profesionistilor interesati de domeniul dramaturgiei coregrafice.

La finalul workshop-ului, pe data de 8 iunie, va avea loc o prezentare publica in cadrul evenimentului ce va incheia proiectul Jardin d’Europe.

11 sedinte, luni si joi, orele 19:00 – 21:00
Inscrieri: CV si scurta motivatie pe adresa coordination@4culture.ro
Data limita pentru inscriere: 24 aprilie

Taxa este de 300 RON (200 RON pentru studenti) si se achita inainte cu o zi de inceperea workshop-ului.

Detalii si informatii: coordination@4culture
www.4culture.ro
waspstudios.wordpress.com
https://vimeo.com/63567327