Documentarele One World Romania calatoresc din nou prin tara

Documentarele One World Romania calatoresc din nou prin tara

Toamna 2014. Cine-lupta începută la București merge mai departe, în 10 orașe din România și Republica Moldova. De data aceasta, însă, combatem nu doar cu filme, ci și cu ateliere educaționale pentru profesori de liceu.

12 filme documentare din programul celei de-a șaptea ediții a festivalului One World Romania vă vor purta într-o călătorie prin lume, dar și prin istorie, în săli de cinema, muzee și licee. De asemenea, One World Romania aduce la Buzău și Ploiești atelierul pentru profesori „Educație prin film documentar”.

Primul oraș vizitat anul acesta este Reșița, unde vor fi organizate câte 2 proiecții pe zi, în perioada 22 – 24 octombrie inclusiv. Documentarele prezentate aici sunt: „București, unde ești?”, „Father and Son on a Journey”, „Here Be Dragons” , „The 727 Days Without Karamo”, „The Valley of the Jato”, „Toamna Românescă” și „The Shovel Is Too Small”. Programul complet al proiecțiilor este afișat aici.

În perioada rămasă din luna octombrie, One World Romania călătorește la Târgoviște (27 și 28 octombrie). În noiembrie, One World Romania ajunge la Focșani, Tîrgu Mureș, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Timișoara, Chișinău, Buzău și Ploiești. În cadrul programului On Tour de anul acesta, Ileana Bîrsan va modera dezbaterile organizate după proiecțiile pentru liceeni în unele dintre orașele mai sus menționate. Tot ea este și tutorele atelierelor pentru profesori – programate pe 19 noiembrie la Buzău și 25 noiembrie la Ploiești. Prin atelierele educaționale, One World Romania își propune să trezească interesul profesorilor pentru filmul documentar și să le prezinte avantajele utilizării acestui gen de filme în procesul de predare.

Asociația One World Romania

Prin intermediul Festivalului Internațional de Film Documentar dedicat Drepturilor Omului One World Romania, proiectului One World Romania On Tour, colecției de DVD-uri „Documentarele One World Romania” și seriei de proiecții speciale de pe parcursul anului, Asociația One World Romania aduce în atenția românilor o seamă de teme legate de drepturile omului și oferă publicului românesc acces la documentare de calitate.

ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania

ORGANIZATORI: Asociația One World Romania și Centrul Ceh București

PARTENERI: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung, Centrul Național al Cinematografiei, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fondul pentru Inovare Civică și Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe

CU SPRIJINUL: Institutul Francez din România și Forumul Cultural Austriac

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Pentru orice alte informații legate de proiectul One World Romania On Tour, ne puteți contacta la adresa de e-mail festival@oneworld.ro.