British Documentary revine la MTR

British Documentary revine la MTR

British Council Romania va invita la cea de a doua editie a seriei de filme documentare “British Documentary”, in perioada 3 octombrie – 19 decembrie, la Muzeul National al Taranului Roman.

Zece filme documentare britanice, productii recente, premiate sau nominalizate pentru premii la Festivalul britanic de film documentar “Grierson”, in anul 2010,  vor fi prezentate saptamanal, lunea, de la ora 19.00, in intervalul 3 octombrie – 19 decembrie (cu exceptia zilelor de 17 octombrie si 14 noiembrie), la Studioul Horia Bernea.
Intrarea este liberala toate proiectiile. “British Documentary”debuteaza luni, 3 octombrie, la ora 19.00, cu subversivul si provocatorul “Exit Through The Gift Shop”.

Aparent o cronica centrata asupra unei dintre cele mai enigmatice figuri ale artei contemporane – artistul graffitti Banksy – filmul se intoarce asupra sa, aducandu-l in prim plan pe regizorul amator Thierry Guetta. O abordare radicala, surprinzatoare, in care personajul si povestitorul isi schimba locurile, o poveste reala incendiara a micii criminalitati, camaraderiei si incompetentei.

Filmul a castigat 15 premii la festivaluri internationale de film si a primit numeroase nominalizari, in anul 2010 si in 2011.
Prima editie a”British Documentary” a avut loc in anul 2010, desfasurandu-se la Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca si Galati.
Proiectul”British Documentary” este realizat de British Council Romania in cadrul Programului”New Work New Audiences”.

Mai multe informatii despre proiect si programul proiectiilor sunt disponibile pe website-ul British Council www.britishcouncil.ro/britishdocumentary.

British Councileste organizatia Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord pentru relatii culturale internationale si oportunitati in educatie