Atelier de dans contemporan condus de coregrafa Nina Dipla

Atelier de dans contemporan condus de coregrafa Nina Dipla

În perioada 22 – 27 septembrie, între orele 20:00 – 22:00, coregrafa Nina Dipla se va afla la București unde va conduce un workshop de dans contemporan bazat pe metoda ei proprie de lucru, dezvoltată în urma experienței cu Pina Bausch.
Formată la Școala Națională de dans Rosella Hightower din Cannes cât și la Folkwang Hochschule din Essen (Pina Bausch), Nina Dipla a fost membru a studioului de dans Folkwang (Essen) unde a lucrat printre altele cu Pina Bausch în cadru creației Le sacre du printemps.
Încă din 1999 colaborează ca interpretă cu diverși coregrafi, compozitori și regizori.
Deține un certificat pentru predarea dansului contemporan și oferă stagii de coregrafie în Franța și în străinătate. Este invitată în calitate de coregraf și pedagog de către Conservatorul de Artă Dramatică din Montpellier și lucrează în mod regulat cu Ateliers de Paris – Carolyn Carlson, iar in 2010 și 2012 a fost invitată de către Centrul Național de Coregrafie din Roubaix pentru a crea o lucrare cu 16 dansatori.
Inspirată de învățământul lui Folkwang Hochschule și al Pinei Bausch, metoda Ninei Dipla se concentrează pe greutatea, energia, respirația și calitatea mișcării. Simplicitatea, modul de a folosi spațiul, cercetarea fluidității și armoniei sunt axele principale ale lucrărilor ei.
A fi autentic și în momentul de față, a face parte din spațiu, dar fără te lăsa influentat de cei din jur, a fi în primul rând atent la propriu corpul și la necesitățile sale, sunt principiile sale de lucru.

 
Înscrierile se pot face la adresa cartieruldedans@gmail.com
Taxa de participare la tot atelierul este 300 ron pentru amatori și 200 ron pentru studenții sau profesioniștii. Taxa pe curs este 60 ron. Locația va fi comunicată în curând.
La finalul cursurilor se vor elibera certificate de participare autentificate de Asociația Secția de Coregrafie și Nina Dipla, cu menționarea numărului de ore parcurse.
Datorită locurilor limitate participarea la atelier se poate face numai pe bază de înscriere.
Pentru mai multe informații legate de atelier: