15.000 de copii înscrisi la Astra Film Junior, in saptamana Scoala Altfel!

15.000 de copii înscrisi la Astra Film Junior, in saptamana Scoala Altfel!

Pentru al 3-lea an consecutiv, Astra Film Junior, cel mai iubit festival al copiilor din România, va fi organizat la nivel national în saptamâna Scoala Altfel, între 7 si 11 aprilie 2014. Peste 13.000 de elevi din 23 de localitati din România si 2.000 de elevi din Sibiu vor viziona filme documentare din programul Astra Film Junior 2013: seria Hai sa ne jucam!, seria Hai sa dansam! si Povestea Lego.

Jocul este tema abordata de cele 11 documentare si propun copiilor ca, prin intermediul filmelor, sa calatoreasca în diferite colturi ale lumii si sa descopere cum se joaca copiii din lumea întreaga, dar si cum sunt fabricate jucariile lor preferate. Iar pentru ca în limba româna joc înseamna activitati distractive, dar si dans popular, Astra Film Junior îi va initia pe copii în tainele dansului traditional din diferite culturi ale lumii.

Astra Film JuniorFilmele din programul Astra Film Junior on Tour se adreseaza elevilor de scoala primara si gimnaziu, cu vârste cuprinse între 6 si 14 ani. Pentru a înlesni întelegerea filmelor de catre cei mici, acestea sunt dublate în limba româna.

Astra Film Junior on Tour ajunge în acest an în Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Pitesti, Ploiesti, Brasov, Constanta, Baia Mare, Sighetul Marmatiei, Târgu Jiu, Ceauru, Balesti, Cornesti, Râmnicu Vâlcea, Brezoi, Abrud, Loamnes, Alamor, Horezu, Berbesti, Bunesti si Mateesti.

La Sibiu, Astra Film organizeaza în saptamâna Scoala Altfel proiectii la cerere pentru elevi din scoala primara, gimnaziu si liceu, la sediul Studioului Astra Film din Sibiu: Piata Mica, nr. 11. În plus, în colaborare cu Discovery Channel România, Astra Film propune sapte filme de introducere în domenii ale stiintelor: chimie, fizica, biologie, medicina, genetica; prezentate de Bill Nye.

„Ne bucuram ca în 2014 programul Astra Film Junior a ajuns sa se desfasoare simultan în 23 de localitati. Cererea la nivel national a fost foarte mare si în acest an, tot mai multi copii dorind sa vizioneze filme documentare cu si despre copii, aduse de Astra Film Sibiu în localitatile lor, lucru posibil si datorita unui parteneriat de prestigiu cu Institutul Francez din România. Toate Institutele si Aliantele Franceze din România au preluat acest program sibian marca Astra Film.”, a declarat Dumitru Budrala, director Astra Film.

Astra Film Junior a fost înfiintat în 2009 de Astra Film Festival, fiind primul program de educatie vizuala prin film documentar adresat copiilor din România. Astra Film Junior îi antreneaza pe cei mici într-un program captivant ce include proiectii de film, ateliere de creatie si concursuri; astfel, în scurt timp a devenit festivalul preferat al copiilor din toata tara. Astra Film Junior a fost premiat în 2012 la Gala Societatii Civile, iar pâna în prezent a înregistrat peste 35.000 de elevi participanti.

Organizatori: Astra Film – CNM Astra

Parteneri: Institutul Francez din România, Ministerul Educa?iei Na?ionale, LEGO

Co-organizatori: Institutul Francez din Bucuresti, Institutul Francez din Timisoara, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Radio România Cluj, Institutul Francez din Iasi, Colegiul National Iasi, Colegiul „Mihai Eminescu” Iasi, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iasi, Alianta Franceza Pitesti, Alianta Franceza Ploiesti, Alianta Franceza Brasov, Alianta Franceza Constanta, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Colegiul National Pedagogic „Constantin Bratescu” Constanta, Lectorat Francez – Sibiu, Liceul “Constantin Brâncoveanu” Horezu, Inspectoratul Scolar si Casa Corpului Didactic din Baia Mare, Asociatia „Sfântul Nicolae Abrud”, Colegiul National “Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Scoala Gimnaziala „Antonie Mogos” Ceauru/Balesti, Colegiul National de Informatica „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, Colegiul „Take Ionescu” Râmnicu Vâlcea, Liceul „Preda Buzescu” Berbesti, Liceul Teoretic Brezoi/Vâlcea, Scoala cu clasele I – VIII Bunesti/Vâlcea, Scoala Gimnaziala Mateesti, Scoala Gimnaziala Loamnes.

La Sibiu parteneri sunt si Discovery România si 48 FOR TEENS.

Multumiri ZODIAK RIGHTS!